Gyűjtemények

Lajta Monitor Múzeumhajó, Budapest

Utazz vissza 150 évet a dunai hadihajózás történetében, ismerd meg az egykori osztrák-magyar hadiflotta egyetlen helyreállított egységét, a világ legöregebb folyami páncélos hadihajóját, mely 47 évig állt hadi szolgálatban, és végig harcolta az első világháborút.

Szombathely katonatörténete

2010. július 15-én Szombathelyen a város katonatörténetét bemutató kiállítás nyílt meg.

Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeuma, Budapest

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeuma 1981-től látogat­ható az MH Térképész Szolgálat épületében.

Sziklakórház Atombunker Múzeum, Budapest

A Sziklakórház Atombunker Múzeum (régi nevén Székesfővárosi Sebészeti Szükségkórház, néha helytelenül Székesfővárosi Légoltalmi Szükségkórház) a Budai Vár alatt található több, mint 2300 m²-es létesítmény, melyet a második világháború alatt és 1956-os forradalom idején is használtak.

Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Budapest egyik legfrekventáltabb helyén, a külföldi és hazai turisták által sűrűn látogatott Budai Vár északnyugati sarkán található a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum impozáns épülete.

Radics Sándor Ezredes Hadipark, Nagyatád

2002. szeptember 17-én került megnyitásra a Nagyatádi Hadipark, melyet a 69. Harckocsi Ezred Baráti Köre az ezred történetének megörökítésére és Nagyatád Város katona hagyományainak megőrzésére hozott létre.

Haditechnikai Park Kecel

A HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM, HADITECHNIKAI PARK, KECEL PINTÉR MŰVEK a méreteit és a kiállítási tárgyak számát illetően Európában is egyedülálló létesítmény négy egymástól független kiállításból áll.

Hadipark, Budaörs

A hadipark 2015-ben felköltözött a főváros mellé a Budaörsi repülőtérre. A parku egyedülálló mind az itt található gépek számát, mind állapotát tekintve.

Military park, Zamárdi

Több mint 70 különböző haditechnikai eszköz a Magyar Néphadsereg 60-70-80-as éveiből. A járművek kívül-belül megtekinthetők, egyes járművek kipróbálhatók, vezethetők.

Oldalak